problem z rozruchem po wymianie paska rozrządu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dominik1979
    Classic
    • 2013
    • 1

musiałbyś poszperać ile z org. turbiny wyciągniesz po chipie. Zmiana turbiny wiąże się z dużymi kosztami.
    Dominik
  • cezar262
    Classic
    • 2011
    • 35

witam!
    posiadam skode oktavię 1.6 glx rocznik 98 ,odebrałem sam. od mechanika po wymianie paska razrządu ,napinacz i pompy i teraz mam problem przy rozruchu na zimnym silniku przed nie było tego problemu.......proszę o opis prawdopodobnego problemu
    cezar262

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

pirwsze co sie nasówa na mysl to zle spiety rorzad nastepnie moze zapomniał cos podpiac albo czynik temp. silnika umarł
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• delanopl
        Elegance
        • 2009
        • 831

dokładnie, do kontroli ustawienie rozrządu i to szybko :wink:

Komentarz

• sas2109
          Drive
          • 2011
          • 80

Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi, dlatego podepnę się pod ten temat. Problem jest podobny tylko nie po wymianie rozrządu, moja octa jako 2 samochód w rodzinie przestała dłuższy okres zimy w garażu, teraz kiedy się trochę ociepliło okazało się ze czasami ma problemy z rozruchem. Wygląda to tak że z rana za pierwszym razem samochód odpala na strzała ale jeśli zgaszę go i spróbuje ponownie trzeba chwile pokręcić, aku jest ok, świece wymienione, filtr paliwa wymieniany przed zimą, ogólnie nie ma reguły raz pali ok raz nie. Z racji małej ilości paliw w baku i dłuższym postoju możliwe jest zebranie się wody w benzynie?

Komentarz

• delanopl
            Elegance
            • 2009
            • 831

sas2109, sciągnij stare paliwo, wlej świeżego i zobacz jakie będą efekty

Komentarz

• cezar262
              Classic
              • 2011
              • 35

dziekuje bardzo za trafne porady,juz jest wszystko ok,mechanik sprawdził jeszcze raz podłączenia i ,,samo,, sie naprawiło!
              cezar262

Komentarz

Pracuję...